Nové

Vety, ktoré by ženy chceli povedať mužom, ale nikdy to neurobia! Ako sa vedie mladej speváčke, dcére slávneho Karla Gotta: Nedávno oslávila svoje narodeniny Je možné utratiť len tak agresívneho psa? Do Prahy prišla dvojnica Whitney Houston: Belinda Davids je od legendárnej speváčky takmer na nerozoznanie Si starý, šoférovať nebudeš Je sebecké chcieť potomkov len preto, aby sa o nás niekto staral v starobe, hovorí psychologička Do práce len v nohavičkách? Nenositeľný trend ovládol prehliadkové móla, v uliciach budí rozpaky Na Zelený štvrtok zelený šatník: Móda v odtieni inšpirovanom veľkonočnými obyčajmi ale nie je jednodňovou záležitosťou

Božie milosti patria spoločne s baránkom a mazancom medzi tradičné veľkonočné pečivo. Skúste si ich pripraviť podľa nášho receptu a dozviete sa tiež, ako sa tvarujú do podoby ružičiek a mašličiek.

Božie milosti sa pripravujú ako ružičky a mašličky. Ružičky docielite tak, že si z plátu cesta formičkami vykrojíte 3 veľkosti kvietkov a zložíte ich na seba od najväčšej po najmenšiu. Medzi vrstvami vždy stred trošku potrite bielkom. Potom uprostred urobte prstom jamku, vďaka ktorému sa kvietky spoja a roztvoria. Pozor na vyprážanie, najskôr ich ponorte vrchom dole, potom obráťte a dosmažte. Mašličky sú o niečo jednoduchšie. Obdĺžnik z cesta narežte dvakrát a konce pretiahnite cez otvory.

Eva (30): Pri venčení na lúke sa môj pes zrazu rozštekal. Čo som uvidela potom, už z pamäte nevymažem

 

Ako pripraviť božie milosti
Toto tradičné české veľkonočné pečivo sa objavuje už v diele Magdalény Dobromily Rettigovej. Božie milosti sú však populárne dodnes. Na tento recept budete potrebovať:

380 g polohrubej múky
1 štipka soli
2 žĺtky
50 g masla
1 lyžica cukru
200 ml kyslej smotany
1/4 kávovej lyžičky prášku do pečiva alebo jedlej sódy
1 polievková lyžica rumu
olej na vyprážanie
práškový cukor na obaľovanie (s vanilkou alebo škoricou)
Zmäknuté maslo vymiešame s cukrom do hladka, pridáme soľ a žĺtky a vyšľaháme do krému. Potom pridáme rum, smotanu a múku preosiatu s práškom do pečiva. Uhniteme hladké nelepivé cesto. To si po častiach tenko rozvaľkáme a pripravujeme buď ružičky, alebo mašličky. Potom ich vyprážame vo vyššej vrstve oleja dočervena. Prebytočný tuk necháme odsať a božie milosti obalíme v cukre, alebo len zľahka pocukrujeme.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.